Tändning, och andra frågor

Posta i dennna tråden om allt som handlar om att ta körkort för bil. Vilka frågor fick du på teoriprovet, tips för din uppkörning, få hjälp med körkortsteorin.
Användarvisningsbild
Amme G
Inlägg: 1
Blev medlem: 15 okt 2015 17:01

Tändning, och andra frågor

Inläggav Amme G » 27 okt 2015 10:23

Hallå!

1. Vad är tändningen på bilen? Vad menas när man pratar om att slå på/av tändningen?

2. I en rondell med övergångsställe vid avfarten måste jag alltså eventuellt stanna och släppa fram fotgängare och cyklister även om jag fortfarande är inuti rondellen? Det känns ju farligt. Några tips om det? Eller är det så att jag inte FÅR stanna utan måste åka ett varv till?

3. Kanske lite dum fråga, men om någon blöder ska tydligen den delen som blöder vara högt upp (ex. armen) men också fötter högt och huvudet lågt. Jag förstår att det är för att det ska komma blod till huvudet. Men hur gör man då om det blöder från överkroppen eller rentav huvudet? Ska det ligga högt eller lågt?

Tack på förhand!:)

Användarvisningsbild
Gäst

Re: Tändning, och andra frågor

Inläggav Gäst » 28 okt 2015 23:17

Tändningen sitter såklart under taket om det inte är cabbe för då är tändningen under stolen (för att det inte ska bli blött) och den är för att få en bra radiotäckning. Sen det om rondellen så måste du stanna, stänga av, hjälpa personen över sen åka igen. Det om blödningen från överkropp/huvud är en bra fråga! Jag skulle säga att du ska ha huvudet i mitten då ungefär för att jämna ut allting. Hoppas allt va till en hjälp nu!

Användarvisningsbild
Gäst

Re: Tändning, och andra frågor

Inläggav Gäst » 02 jul 2020 10:47

Det finns inga dumma frågor, däremot finns det uppenbarligen väldigt dumma svar!


Återgå till "Bilkörkort - behörighet (B)"